Vissoep in een potje
4-5 personen
Voor een vegetarische versie van deze soep gebruik je groentefond of een paddenstoelen-of tuinkruidenbouillonblokje en in plaats van de vis neem je gemengde paddenstoelen als vulling.
Heteluchtoven voorverwarmen op 180˚ C
Ingrediënten:
1 liter vis-of groentefond
200 ml droge witte wijn
1 visbouillonblokje
300 g gemengde vis bijvoorbeeld: kabeljauw, zalm, pangasiusfilet etc.
1 wortel, fijngesneden
½ dunne prei, fijngesneden
1 eierdooier, losgeklopt.
4 velletjes bladerdeeg, ontdooid
Bereiden:
Kook de visfond, bouillonblokje en de witte wijn in tot ongeveer 1 liter bouillon. Laat deze wat afkoelen.
Gebruik potjes die in de oven kunnen. Verdeel de vis en de groenten over de potjes. Giet de bouillon erbij.
Bestrijk de onderkant van de velletjes bladerdeeg met de eierdooier. Plak de velletjes op de potjes. Druk ze goed vast op de rand. Even bijsnijden of knippen.
Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met de rest van de eierdooier.
Zet de potjes 12- 15 minuten in de oven.