Slagroomtruffels
ongeveer 30 stuks
Het kan gebeuren dat door temperatuurverschil tussen de ingrediënten de vulling gaat schiften. Dit los je op door een kom op een pan met kokend water te zetten ( au bain marie) en goed te roeren. Als je ziet dat de ingrediënten zich beginnen te mengen kan de kom weer van de pan. Blijf kloppen tot je het juiste resultaat hebt, soms duurt dat even.
Ingrediënten:
200 ml slagroom, op kamertemperatuur
100 g poedersuiker
1 theelepel vanille-essence of een andere smaak naar keuze
175 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
50 g cacaopoeder
50 g kokos, gemalen
Bereiden:
Klop de boter met de poedersuiker en de vanille essence zacht en romig.
Voeg beetje bij beetje de slagroom toe.
Klop dit samen op een lage stand van de mixer of keukenmachine tot een gladde massa*.
Zet de vulling ongeveer 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Zet twee borden klaar, één met de cacao en de andere met de kokos.
Maak daarna de truffels door ze met twee theelepels of met de hand te rollen. Dat hoeft niet zo precies.
Rol ze daarna door de cacao of kokos. Je kunt ze dan ook nog iets bijvormen.