Drumsticks uit de oven
4 personen
De heteluchtoven voorverwarmen op 180 ˚C
Ingrediënten:
8 drumsticks
sesamzaad
2 bosuitjes, in dunne ringetjes
Voor de marinade:
2 tenen knoflook, geperst
1 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
1 kleine ui, fijngesneden
½ rode chilipeper, zonder zaad en fijngesneden
2 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels oestersaus
Voor de dipsaus:
6 eetlepels pruimensaus
2 eetlepels zoete chilisaus
1 eetlepel ketjap manis
1 eetlepel rijstazijn evt. te vervangen door een andere milde azijn zoals appelazijn
Bereiden:
Meng alle ingrediënten voor de marinade met elkaar.
Schep de drumsticks door de marinade en laat ze minimaal 2 uur marineren in de koelkast.
De gemarineerde drumsticks gaan daarna in een ovenschaal in de voorverwarmde oven.
Schep ze een paar keer om en voeg indien nodig een scheutje water toe in de schaal.
Meng de ingrediënten voor de dipsaus.
Strooi na 45 minuten het sesamzaad over de drumsticks en laat dit nog even kleuren.
Verdeel de bosui over de kip.