Pasta met kool en kaas

Verwarm de heteluchtoven voor op 160 ˚ C

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 1 kleine ui, fijngesneden

  • 2 teentjes knoflook, geperst

  • 6 blaadjes salie

  • 300 g gedroogde pasta, liefst rigatoni maar anders penne.

  • 250 g kruimige aardappelen, in niet te kleine blokjes

  • 300- 400 g savooie- of groene kool, in dunne reepjes gesneden

  • 150 g gruyère, in dunne plakjes

  • 75 g Parmezaanse kaas, liefst vers geraspt

Bereiden:

  1. Bak op een zacht vuurtje de ui in de olie glazig.

  2. Voeg na 5 minuten de knoflook en de salie toe.

  3. Kook de pasta in ruim water met zout 5 minuten.

  4. Voeg dan de aardappelblokjes toe en kook dit samen nog ongeveer 7 minuten. Dit is afhankelijk van de aangegeven kooktijd van de pasta. De pasta moet net niet gaar zijn.

  5. Voeg de kool toe en als die begint te slinken giet je de pan af maar vang daarbij wel 80 ml van het kookvocht op.

  6. Roer het uienmengsel door de pasta.

  7. Schep de helft in een ingevette ovenschaal.

  8. Verdeel hierover de helft van de kazen en wat zout en versgemalen peper.

  9. Daar gaat de rest van de pasta op en daarop weer de kazen en wat zout en peper.

  10. Schenk het bewaarde kookvocht in de schaal. Dek de schaal af met folie of een deksel en bak de pasta ongeveer 20 – 30 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.

  11. Nog 5 minuten zonder folie of deksel in de oven voor een mooi bruin korstje.

DSCF5577CC.JPG
DSCF5589CC.JPG