Courgettesoep met zalm

4 personen

Voor een vegetarische soep gebruik je groente- of tuinkruidenbouillon en vervang je de zalm door feta.

Ingrediënten:

  • 2 teentjes knoflook, gepeld en gehalveerd

  • 3 courgettes, gewassen en in dikke plakken gesneden

  • 1 ui, grof gesneden

  • 2 eetlepels boter of olijfolie

  • 500 – 600 ml groente-, tuinkruiden of kippenbouillon

  • 250 ml kookroom

  • 200 g verse zalmfilet, in reepjes gesneden

  • 2 bosuitjes, in fijne ringetjes gesneden

  • evt. zout en versgemalen peper

Bereiden:

  1. Verhit de olijfolie of de boter in een soeppan en bak de courgettes, ui en de knoflook ongeveer 5 minuten. Schep regelmatig om.

  2. Schenk de bouillon erbij en laat de soep op een laag vuur ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

  3. Pureer de soep met een staafmixer of in de blender glad.

  4. Roer de kookroom erdoor.

  5. Voeg de zalm en de bosuitjes toe aan de soep en warm deze nog 3 minuten mee.

DSCF6063.JPG
DSCF6036.JPG