Courgettesoep met zalm
4 personen
Voor een vegetarische soep gebruik je groente- of tuinkruidenbouillon en vervang je de zalm door feta.
Ingrediënten:
2 teentjes knoflook, gepeld en gehalveerd
3 courgettes, gewassen en in dikke plakken gesneden
1 ui, grof gesneden
2 eetlepels boter of olijfolie
500 – 600 ml groente-, tuinkruiden of kippenbouillon
250 ml kookroom
200 g verse zalmfilet, in reepjes gesneden
2 bosuitjes, in fijne ringetjes gesneden
evt. zout en versgemalen peper
Bereiden:
Verhit de olijfolie of de boter in een soeppan en bak de courgettes, ui en de knoflook ongeveer 5 minuten. Schep regelmatig om.
Schenk de bouillon erbij en laat de soep op een laag vuur ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer of in de blender glad.
Roer de kookroom erdoor.
Voeg de zalm en de bosuitjes toe aan de soep en warm deze nog 3 minuten mee.