Borrelbrood

4 personen

Voor een groot borrelbrood zoals op de foto gebruik je de dubbel hoeveelheid aan ingrediënten.

Lekker bij de borrel maar samen met een kop soep een heerlijk lunch of eenvoudige avondmaaltijd.

Verwarm de heteluchtoven voor op 180˚ C

Ingrediënten:

  • 1 klein rustiek brood, wit of bruin ongesneden

  • 100 g kruiden- of knoflookboter

  • 200 g vulling, kies bijvoorbeeld uit geraspte kaas, camembert, mozzarella, cheddar, gruyère etc.

  • kruiden naar keuze; bijvoorbeeld verse peterselie of basilicum. Of voor wat meer pit chiliflakes

Bereiden:

  1. Snijd het brood aan de bovenkant 2 x diagonaal in zodat er een ruitpatroon ontstaat. Niet helemaal tot beneden aan toe.

  2. Smelt de boter zachtjes en laat deze wat afkoelen.

  3. Verdeel de boter, gekozen vulling en kruiden over de sneden in het brood.

  4. Pak het brood in aluminiumfolie en zet het 15 minuten in de oven.

  5. Haal de folie van de bovenkant van het brood en bak nog 5 minuten zodat het brood krokant wordt. Je kunt een borrelbrood van te voren al wel helemaal voorbereiden maar nog niet afbakken in de oven. Verpak het dan alvast wel in de aluminiumfolie.

DSCF5706CC.JPG
DSCF5680CC.JPG