Knoflook- uiensoep met croutons
4 personen
Verwarm de heteluchtoven voor op 160˚ C
Ingrediënten soep:
3 bollen knoflook, zoveel mogelijk losse schilletjes verwijderen
3 middelgrote uien, fijngesneden
3 eetlepel bloem
klontje ongezouten roomboter
1 takje tijm of 1 theelepel gedroogde tijm
1 laurierblaadje
1 l groente- of tuinkruidenbouillon
125 ml room of kookroom (light)
½ bos peterselie, fijngesneden
croutons
Bereiden:
Pof de bollen knoflook ongeveer 40 minuten in het midden van de oven.
Laat ze wat afkoelen en wip daarna de tenen uit de velletjes van de bol.
Bak de ui zachtjes glazig in de boter .
Voeg de gepofte knoflooktenen toe.
Bestrooi met de bloem en roer goed.
Voeg beetje bij beetje de bouillon, mosterd, laurier en tijm toe.
Kook de soep zachtjes ongeveer 20 minuten
Pureer de soep met de pureerhaak en je kunt hem eventueel ook zeven.
Voeg de room toe en warm de soep nog even door.
Serveer met de peterselie en de croutons.
Ingrediënten croutons:
• 3 sneetjes brood, bv. wit casinobrood korst zonder, in kleine blokjes
olijfolie
• zout en versgemalen peper.
Bereiden:
1. Bak de blokjes brood in een klein beetje olijfolie goudbruin.
2. Bestrooi met zout en peper