Gestoofde zuurkool

4 personen

Verwarm de heteluchtoven op 125˚C

Ingrediënten:

  • 1 grote ui of 6 sjalotjes, fijngesneden

  • 1 appeltje, geschild en in blokjes verdeeld

  • 1-2 eetlepels boter

  • 500 g zuurkool (uit het vat), uitgelekt

  • 200 ml appelsap

  • ½ kaneelstokje

  • 6 kruidnagels

Bereiden:

  1. Bak in een pan die in de oven kan de ui en de appel 1 of 2 minuutjes zachtjes in de boter.

  2. Voeg de zuurkool, kruidnagel en kaneelstokje toe. Bak dit samen ongeveer 2 minuten terwijl je blijft omscheppen.

  3. Voeg de appelsap toe. Schep nog eens goed om.

  4. Leg het deksel op de pan en stoof de zuurkool 45 minuten in de voorverwarmde oven.

DSCF1845.jpg
DSCF1857.jpg