Romige bloemkoolsoep

4-8 porties

Een fluwelig soepje maar wel flink vullend, zeker als voorafje is het zaak de porties niet te groot te maken. Een klein kommetje vooraf is lekker. Vegetarisch en als je de kaas weg laat vegan.

Ingrediënten:

  • 2 middelgrote uien, grof gesneden

  • 2 eetlepels roomboter

  • 1 bloemkool 500 – 600 g, in roosjes verdeeld

  • 1 liter groentebouillon

  • 250 ml kookroom (light)

  • 100 – 125 g blauwe kaas, verkruimeld

Bereiden:

  1. bak de ui een minuut of 5 zachtjes in de boter. De ui mag niet verkleuren.

  2. Voeg de bloemkool en de groentebouillon toe en breng dit samen aan de kook. Ongeveer 15 minuten laten koken.

  3. Voeg de kookroom toe en laat de soep nog 5 minuten koken.

  4. Laat de soep wat afkoelen en pureer deze daarna met de pureerhaak of in de blender.

  5. Voeg de helft van de kaas aan de soep toe en proef of er nog wat peper aan toegevoegd moet worden.

  6. Verdeel de rest van de kaas over de soep in de kommen of borden.

DSCF1676_1.jpg
DSCF1659_1.jpg