Salade bij wild

4 personen

Ingrediënten:

  • 1 rode ui, gehalveerd en in fijne dunne ringen gesneden

  • 2 peren, Doyenne du Comice in kleine blokjes

  • 1 limoen, uitgeperst

  • 4 eetlepels pijnboompitten

  • 2 bosjes waterkers of veldsla

  • 1 zakje rucola

  • 4 eetlepels blauwe bessen

  • 2 eetlepels olijfolie, extra vierge

  • 1 eetlepel witte wijnazijn

  • zout en versgemalen peper

Bereiden:

  1. Overgiet de peren met het limoensap.

  2. Rooster de pijnboompitten licht in een pan met antiaanbaklaag zonder olie of boter. Let op: dit kan soms erg snel gaan. Zodra de pijnboompitten beginnen kleuren niet in de pan laten maar meteen op keukenpapier leggen.

  3. Meng de waterkers/veldsla met de rucola.

  4. Klop een dressing van de olijfolie, witte wijnazijn, zout en peper.

  5. Verdeel de stukjes peer, pijnboompitten, ui en de bessen over de sla.

  6. Verdeel de dressing hierover.

DSCF4859.JPG
DSCF4809.JPG