Knoflook        champignons

Bijgerecht voor 4 personen

Heerlijk bij de maaltijd maar ook lekker op toast én een prima borrelhapje

Gebruik je gedroogde kruiden dan heb je daar altijd wat minder van nodig.

Ingrediënten:

  • 500 g kleine champignons en anders snij je de paddenstoelen in kwarten

  • 3 eetlepels ongezouten boter

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 2 eetlepels droge witte wijn óf een flinke kneep citroen- of limoensap en een beetje water.

  • 1 theelepel verse tijmblaadjes, fijngehakt

  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt

  • 4 teentjes knoflook, geperst

  • zout en versgemalen peper

Bereiden:

  1. Verhit de boter met de olie in een koekenpan op middelhoog vuur.

  2. Bak de champignons 4 à 5 minuten, totdat ze goudbruin zijn.

  3. Voeg de wijn toe en kook dit samen ongeveer 2 minuten in.

  4. Voeg de tijm, één eetlepel peterselie en de knoflook toe.

  5. Bak dit even samen en breng het gerecht op smaak met zout en peper.

  6. Strooi de rest van de peterselie er over en serveer warm. 

DSCF4844.JPG
DSCF4852.JPG