Vlierbloesembavarois

4 personen

Spoel de vorm of vormpjes om met koud water. Dan kun je ze als ze zijn opgestijfd makkelijk lossen.

Ingrediënten:

  • 3 blaadjes gelatine

  • 2 eieren, gesplitst in dooiers en eiwitten

  • 1 eetlepel suiker

  • 200 ml vlierbloesem siroop

  • 125 ml slagroom

  • 1 snufje zout

Bereiden:

  1. Week de gelatine in koud water.

  2. Klop de 2 eierdooiers met de suiker licht schuimig

  3. Verwarm de helft van de bloesemsiroop. Zet het vuur uit en los de uitgeknepen gelatine op in de siroop. Voeg hier de koude siroop aan toe.

  4. Dit gelatine stroopje klop je samen met de dooiers. Laat dit samen afkoelen in de koelkast tot je ziet dat het gaat geleren. Dat duurt meestal ongeveer een half uur. Klop het gerust nog een keer of twee door

  5. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf.

  6. Klop daarna de slagroom op.

  7. Eerst spatel je de room door het gelatine mengsel en daarna het geklopte eiwit.

  8. Laat de bavaroise opstijven, dit gaat het beste buiten de koelkast. Bewaar de pudding wel tot gebruik in de koelkast.

  9. Garneer met fruit van het seizoen.

DSCF1114.jpg
DSCF1028.jpg