Chocolade gembertaart
6 - 8 personen
Lekker dessert van Yvette van Boven
Verwarm de heteluchtoven voor op 170˚ C
Springvorm met een doorsnede van maximaal 22 cm
Ingrediënten voor de taart:
125 gram boter
250 gram pure chocolade, in stukjes
100 gram bruine basterdsuiker
100 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram geraspte verse gemberwortel
4 stevig geklopte eieren
Scheutje zonnebloemolie om mee in te vetten
Cacao ter garnering
Ingrediënten voor de pecannoten:
150 gram pecannoten
150 gram suiker
2 eetlepel water
Ingrediënten voor de kaneelroom:
200 ml slagroom
2 eetlepel suiker
2 theelepel kaneel
Bereiden taart:
Smelt de boter met de chocolade kort in de magnetron of au bain-marie.
Meng alle ingrediënten door elkaar, totdat je een glad beslag hebt.
Vet de springvorm in.
Knip een stuk bakpapier op maat en leg dit op de bodem. Vet dit ook in.
Giet het beslag in de vorm.
Zet de taart in de warme oven en bak in ongeveer 30 minuten de taart gaar.
Laat de taart op een rooster afkoelen.
Bereiden pecannoten in karamel:
Bak de pecannoten in een anti-aanbakpan. Als ze gaan geuren zijn ze goed.
Vet een metalen dienblad in met een scheutje zonnebloemolie.
Leg de noten uit elkaar in stukken op het dienblad.
Verhit in de pan de suiker en het water. Let op het smelten gaat erg snel.
Schut de pan zachtjes zodat de karamel zich goed vermengd.
Giet de karamel voorzichtig over de losse noten.
Laat dit afkoelen en hard worden
Sla de karamel met bijvoorbeeld een vijzel in stukken
Bereiden kaneelroom:
Klop de slagroom met de kaneel en de suiker lobbig.
Zeef de cacao over de taart
Snijd de taart in punten
Serveer elke punt met een klodder kaneelroom en bestrooi met de pecannoten-karamelbrokken.