Stamppot rodekool

4 personen

Bij deze stamppot past goed een gehaktballetje of vers worstje. Maar het allerlekkerste is toch wel een gestoofd sukadelapje. Wil je deze winterse stamppot vegetarisch houden dan is het wel leuk om er wat extra appelschijven bij te bakken.

Ingrediënten:

  • 800 g kruimige aardappelen voor stamppot, geschild in kwarten

  • 100 ml melk, heet

  • 1 ui, fijngesneden

  • eetlepel boter

  • 500 g rodekool, fijngesneden

  • 50 ml appel- of druivensap

  • snufje kaneel

  • 1 laurierblad

  • 3 kruidnagels (steek ze in het laurierblad)

  • 3 appels, in blokjes

  • zout en peper

Bereiden:

  1. Zet de aardappelen op voor de puree.

  2. Bak ondertussen de ui in de boter, voeg hier de rodekool aan toe.

  3. Snufje kaneel, de laurier met de kruidnagels en het appel- of druivensap gaan daarbij.

  4. Na 15 minuten gaan de blokjes appel bij de kool en die bak je nog 5 minuten mee.

  5. Stamp de aardappelen samen met de melk tot puree.

  6. Vis het laurierblad uit de kool.

  7. Roer de kool door de aardappelen en maak op smaak met zout en peper.

DSCF1370.jpg
DSCF1387_1.jpg