Stamppot rodekool
4 personen
Bij deze stamppot past goed een gehaktballetje of vers worstje. Maar het allerlekkerste is toch wel een gestoofd sukadelapje. Wil je deze winterse stamppot vegetarisch houden dan is het wel leuk om er wat extra appelschijven bij te bakken.
Ingrediënten:
800 g kruimige aardappelen voor stamppot, geschild in kwarten
100 ml melk, heet
1 ui, fijngesneden
eetlepel boter
500 g rodekool, fijngesneden
50 ml appel- of druivensap
snufje kaneel
1 laurierblad
3 kruidnagels (steek ze in het laurierblad)
3 appels, in blokjes
zout en peper
Bereiden:
Zet de aardappelen op voor de puree.
Bak ondertussen de ui in de boter, voeg hier de rodekool aan toe.
Snufje kaneel, de laurier met de kruidnagels en het appel- of druivensap gaan daarbij.
Na 15 minuten gaan de blokjes appel bij de kool en die bak je nog 5 minuten mee.
Stamp de aardappelen samen met de melk tot puree.
Vis het laurierblad uit de kool.
Roer de kool door de aardappelen en maak op smaak met zout en peper.