Knolselderijsoep met kerrie en kokos

Knolselderijsoep met kerrie en kokos

4 personen

Ingrediënten:

  • ongeveer 1 kg knolselderij, grofgesneden

  • 2 uien, middelmaatje of 3 wat kleinere, grofgesneden

  • 2 eetlepels olie

  • ongeveer 600 ml groentebouillon

  • 200 ml kokosmelk, geen light

  • 1 – 1 ½ eetlepel gele currypasta

  • optioneel 1 rode peper, zonder zaadlijsten, fijngesneden of in plaats daarvan wat fijngesneden zoete paprika.

  • zout en versgemalen peper

  • 50 g geraspte kokos

Bereiden:

  1. Fruit de uien zachtjes in de olie.

  2. Voeg de knolselderij erbij en bak deze even mee.

  3. Voeg de bouillon en 150 ml van de kokosmelk toe en maak op smaak met de gele currypasta.

  4. Deksel op de pan en de soep ongeveer 25 minuten op een zacht vuurtje laten pruttelen.

  5. Als de soep wat is afgekoeld dan pureer je deze met de staafmixer of in een blender,

  6. Eventueel kun je de de soep ook nog zeven voor een gladdere structuur.

  7. Proef en maak op smaak met zout en peper.

  8. Roer er de rode peper door voor wat extra pit of gebruik in plaats daarvan zoete paprika.

  9. Roer de kokos door de soep en laat alles nog een minuut of 5 pruttelen.

  10. Is de soep wat te dik voeg dan wat extra bouillon toe.

  11. Serveer met de achtergehouden kokosmelk en wat je verder nog leuk lijkt.