Witlofsalade met bleekselderij, appel en walnoten
4 personen
Voeg er 150 g belegen- of extra belegen- kaasblokjes aan toe en je hebt een maaltijdsalade.
Ingrediënten:
75 g walnoten, ongebrand
1 eetlepel milde mosterd
1 eetlepel vloeibare honing
2 eetlepels witte wijnazijn
5 eetlepels olijfolie, extra vierge
3-4 stronkjes witlof, afhankelijk van de grootte
2 stengels bleekselderij, in dunne boogjes gesneden
1 (rode) appel, ongeschild en goed gewassen, het klokhuis verwijderd en in blokjes gesneden
50 g (blanke) rozijnen, gewassen en gedroogd
Bereiden:
Rooster de walnoten goudbruin in een pan zonder olie of boter. Als ze beginnen te kleuren gelijk uit de pan halen en apart zetten.
Klop van de mosterd, honing, azijn en de olie een vinaigrette. Maak deze op smaak met peper en zout.
Snijd de onderkanten van de witlofstronken. Snijd ze daarna in de lengte in vieren en verwijder de harde kern. Vervolgens snijd je de stronkjes lof horizontaal in dunne reepjes.
Meng de witlof met de bleekselderij, appel, kaas, rozijnen en ¾ van de walnoten samen met de dressing.
Strooi de rest van de walnoten erover.