Thaise curry met kip en groenten
4 personen
Héél snel klaar met veel groenten, lekker met rijst én met noedels. Ik heb er deze keer soba noedels bij gekookt dat ziet er wat grauw uit op de foto maar deze boekweit/ tarwebloem noedels zijn heerlijk. Ze lijken op volkorenspaghetti hebben wat meer bite dan gewone spaghetti en smaken anders.
Thaise gele curry pasta is mild, dit is echt geen pittig gerecht, wel kruidig. Wil je meer pit gebruik dan de groene of rode currypasta
Ingrediënten:
4 eetlepels geraspte kokos, cashewnoten of ongezouten pinda’s
4 eetlepels zonnebloemolie
300 - 400 g kipfilet, in blokjes
600 g gesneden wokgroenten, dat kunnen kant en klare Thaise wokgroenten zijn maar dat kan naast paksoi (dat zou ik er zeker in doen) van alles zijn wat er nog in de koelkast ligt zoals bijvoorbeeld courgette, taugé, sugarsnaps, wortel, oesterzwammen, champignons, rode of gele paprika, prei, witte kool en ui
1 (bio) limoen, goed geboend, waarvan 3 theelepels limoenrasp (niet het wit) en 3 theelepels limoensap
2 ½ - 3 volle eetlepels (70 g) Thaise gele currypasta
2 eetlepels vissaus
2 theelepels kristalsuiker
wat zout
400 ml kokosmelk
handje vol basilicumblad
Bereiden:
Rooster de kokos, cashewnoten of pinda’s in een droge koekenpan lichtbruin.
Roer de currypasta, rasp en sap van de limoen, vissaus en de suiker door elkaar in een kommetje.
Verhit de olie in de wok en bak de kipblokjes ongeveer 3 minuten.
Voeg het kruidenmengsel en wat zout toe.
Roerbak dit samen 1 minuut.
Voeg de wokgroenten erbij en bak dit samen 2 minuten. De groenten moeten echt knapperig blijven.
Roer de kokosmelk erdoor en warm dit samen goed door.
Bestrooi met de geroosterd kokos of de noten en verdeel de basilicum erover.
Serveer samen met de rijst of de noedels maar…. niet door elkaar.