Babi Ketjap

4 personen

Heb je de tijd om dit gerecht een dag van te voren maken dan wordt het daar nog lekkerder van. Liever wat meer pit, voeg wat sambal oelek toe. Liever wat minder zoet vervang een deel van de ketjap manis door ketjap asin

Ingrediënten:

  • 600 g schouderkarbonade of speklapjes, bot/ zwoerd verwijderd en in dobbelstenen gesneden

  • ½ theelepel peper

  • 2 eetlepels arachide- of zonnebloemolie

  • 3 uien middelmaat, grofgesneden

  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden

  • 150 ml heet water

  • 2 eetlepels bakgember, fijngesneden

  • 2 eetlepels azijn

  • 4 eetlepels ketjap manis

Bereiden:

  1. Bestrooi het vlees met de peper en braad het daarna in de olie tot het lichtbruin van kleur is.

  2. Bak de uien en de knoflook even mee.

  3. Voeg het water, bakgember met wat van het gembervocht, azijn en de ketjap toe.

  4. Laat het gerecht zeker 40 minuten tot een uur op een klein pitje sudderen tot het vlees zacht is. Voeg eventueel wat extra water toe.