Coquilles met groene asperges en pancetta

4 personen

Neem als het kan voor dit recept verse coquilles, niet uit de diepvries of “verse” coquilles die ontdooid zijn maar die ook uit de diepvries komen. Waarschijnlijk moet je ze bestellen bij de visboer maar het is de moeite waard. Op YouTube kun je prima instructiefilmpjes vinden hoe je ze moet schoonmaken en je houdt er nog leuke schelpen aan over ook.

Ingrediënten:

  • 4 plakjes pancetta

  • 8 groene asperges

  • 8 – 12 coquilles

  • 50 g zeekraal

  • roomboter

  • klein teentje knoflook uit de knijper

  • grof zeezout

  • 1 citroen of limoen

Bereiden:

  1. Leg de plakjes pancetta tussen keukenpapier op een bord. Zet de magnetron op de hoogste stand en op 1 – 1,5 minuut.

  2. Snijd de houtige onderkant van de asperges eraf. Blancheer de asperges 2-3 minuten in kokend water en laat ze uitlekken.

  3. Bak de zeekraal kort in wat roomboter met knoflook.

  4. Dep de coquilles droog.

  5. Laat de roomboter smelten en heet worden en bak de coquilles ongeveer 1½ minuut aan ieder kant. Je merk vanzelf dat de coquille loskomt van de pan en een mooi gekarameliseerd randje heeft. Leg ze even in folie.

  6. Bak de asperges even aan in de boter van de coquilles.

  7. Ondertussen leg je een plakje van de pancetta op een bordje of in een schelp.

  8. Twee asperges op de pancetta en daarop leg je de coquilles.

  9. Verdeel je de zeekraal erover.

  10. Nog een pietsje grof zeezout en een sprenkeltje citroen of limoensap maakt het af.