Koolsalade

4 personen

Je kunt deze koolsalade variëren door een deel van de witte kool te vervangen door rode of lekker pittig te maken door een héél fijngesneden rode peper toe te voegen. Kool met de hand fijnsnijden kost wel even wat tijd. Handig is een mandoline of foodprocessor te gebruiken voor het schaven van de kool.

Ingrediënten:

  • ½ grote witte kool of ¾ kleine kool, julienne gesneden of geschaafd

  • 2 winterwortels, julienne gesneden

  • ¼ ui, geraspt

  • 240 ml mayonaise

  • 125 ml zure room

  • 1 eetlepels witte wijn- of appelazijn

  • 2 theelepels gladde mosterd

  • ½ theelepel zout

  • 2 theelepels suiker

  • witte peper

  • 150 g rozijnen of gedroogde cranberries, gewassen en uitgelekt

Bereiden:

  1. De kool, wortel en de ui gaan in een grote kom.

  2. Klop van de mayonaise, zure room, azijn, mosterd, zout, peper en de suiker een gladde saus.

  3. Roer de saus door de kool met wortel en ui.

  4. Voeg de rozijnen of cranberries toe.