Bananenkerrie

4 personen

Een vegetarisch gerecht van een hele tijd geleden. Jonge kinderen vinden dit heerlijk. Bananen, appel, rozijntjes in een milde kerriesaus met hard gekookte eieren. Eet er bijvoorbeeld rijst en een groene groente bij.

Ingrediënten

  • 30 g boter of 3 eetlepels olijfolie

  • 2 uien middelgroot, fijngesneden

  • 1 appel, goed gewassen klokhuis verwijderd en in stukjes gesneden

  • 3 volle theelepels kerrie masala poeder

  • 2 eetlepels bloem

  • 200 ml kokosmelk

  • 200 ml water

  • zout en versgemalen peper

  • 50 g rozijnen, gewassen en geweekt in water en daarna goed drooggedept

  • 4 rijpe, maar niet overrijpe bananen. Gepeld en in plakjes van 2 cm gesneden

  • 4 eieren, hard gekookt en in 4 partjes gesneden

  • wat peterselie, fijngeknipt

Bereiden

  1. Bak in een koeken- of hapjespan de uien zachtjes glazig in de boter of olie.

  2. Voeg de stukjes appel hierbij en bak deze even zachtjes mee.

  3. Strooi de kerrie masala en de bloem er over.

  4. Roer goed door met een houten lepel. Bak dit samen zachtjes tot de bloem niet meer wit ziet.

  5. Blijf roeren en voeg de kokosmelk en het water beetje bij beetje toe.

  6. Breng op smaak met zout en peper.

  7. Voeg de rozijntjes toe.

  8. De bananenpartjes gaan erbij. Voorzichtig omroeren en twee minuten laten pruttelen.

  9. Verdeel de eieren over het gerecht en strooi de peterselie erover.

DSCF4136.jpg
DSCF4080.jpg