Gevulde boterkoek met gember

Verwarm de heteluchtoven voor op 200˚ C

Ingrediënten

  • 220 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur

  • 110 g witte basterdsuiker

  • 110 g kristalsuiker

  • snufje zout

  • 15 g citroenrasp

  • 1½ ei, losgeklopt

  • 250 g patentbloem, gezeefd

  • 200 g amandelspijs

  • 100 g gember, in kleine snippers

  • boterkoekvorm 20 cm Ø

Bereiden

  1. Klop de boter zacht en romig

  2. Voeg de suiker, zout en de citroenrasp toe en klop dit goed door de boter.

  3. Voeg de helft van een losgeklopt ei toe.

  4. Als het ei helemaal is opgenomen voeg je de bloem erbij.

  5. Kneed het deeg met de handen tot een bal en rol deze in plasticfolie. Leg het deeg minstens een half uur in de koelkast om op te stijven.

  6. Prak de amandelspijs los en roer er de andere helft van het losgeklopte ei door.

  7. Rol op een met bloem bestoven aanrecht het deeg uit tot twee ronde plakken van ongeveer 20 cm.

  8. Bekleed met 1 plak de (ingevette) boterkoekvorm.

  9. Verdeeld de losgeroerde amandelspijs hierover én het grootste deel van de gembersnippers.

  10. Dek af met de tweede deegplak en kwast de bovenkant licht in met losgeklopt ei.

  11. Verdeel de rest van de gember over de bovenkant.

  12. Bak de koek op de onderste richel in de oven in 20 minuten goudbruin.

DSCF3737_1.jpg
DSCF3838_1.jpg