Gemarineerde olijven

4 potjes van 250 ml

De basis voor dit recept is uit het kookboek van Rosamond Man, Mezze. Olijven gemarineerd in olie met koriander, knoflook en oregano. Rosamond vind dat je kruiden het beste heel kunt bewaren en moet malen vlak voor het gebruik. Ook gebruikt ze olijven met pit die in worden gekerfd aan de onder en bovenkant met een kruis tot op de pit. Daar worden de gemarineerde olijven denk ik nog lekkerder van.

Ik gebruikte gemalen korianderzaad en ontpitte olijven, ook met een goed resultaat.

Ingrediënten:

  • 450 g grote groene olijven, ontpit

  • 3 eetlepels gemalen korianderzaadjes

  • 2-3 tenen knoflook, geperst

  • 2 eetlepels oregano

  • ongeveer 300 ml olijfolie

Bereiden:

  1. Meng de koriander met de knoflook en de oregano.

  2. Verdeel de olijven over de potjes en strooi tijdens het vullen meerdere malen de gemengde kruiden tussen de olijven.

  3. Vul de potten tot ongeveer 2 ½ cm van de bovenrand.

  4. Giet de olijfolie in de potjes en zorg dat de olijven helemaal onder de olie staan.

  5. Sluit de potjes af en laat de olijven minstens 2 tot 3 weken marineren.

DSCF5705.jpg
DSCF5796.jpg