Lamskoteletjes met couscous
4 personen
Door de combinatie van de kruiden met de ingelegde citroen is de couscous heerlijk bij geroosterd lamsvlees. Mocht je de couscous te droog zijn roer er dan wat extra bouillon door.
Ingrediënten Couscous met kruiden:
300 g couscous
½ tuinkruidenbouillonblokje opgelost in 500 ml heet water
2 eetlepels olijfolie, extra vierge
4 bosuitjes, in dunne ringetjes gesneden
1 bosje platte peterselie, de blaadjes fijngesneden
1 bosje munt, de blaadjes fijngesneden
1 bosje koriander, de blaadjes fijngesneden
1 – 1 ½ eetlepel ongezouten roomboter in kleine stukjes
½ ingelegde citroen, fijngesneden
Bereiden Couscous met kruiden:
Doe de couscous in een schaal en schenk de bouillon erbij.
Roer de olijfolie door de couscous.
Dek de schaal af en zet deze 10 minuten weg zodat de couscous het water kan opnemen.
Roer met een vork de couscous los en rul.
De helft van de gesneden kruiden door de couscous roeren.
Verdeel de blokjes boter over de schaal.
De schaal afdekken en 4 minuten in de magnetron zetten op de hoogste stand.
Roer goed los met een vork.
Schep de rest van de kruiden door de couscous en verdeel de citroen erover.
Ingrediënten Lamskoteletjes:
8 lamskoteletjes
3 eetlepels olijfolie traditioneel om mee te bakken
1 teentje knoflook, geperst
zout en versgemalen peper naar smaak
verse of gedroogde tijm of oregano
beetje citroensap
grill- of bakpan met anti aanbaklaag of op de barbecue
Bereiden:
Meng de olijfolie met de knoflook, zout, peper, tijm of oregano en wat citroensap.
Kwast de lamskoteletjes hiermee in.
Verhit de pan en zorg ervoor dat deze goed heet is voor je gaat bakken.
Bak de koteletjes mooi bruin aan de buitenkant en rosé van binnen. Dit is wel afhankelijk van de dikte van de koteletjes. Ga uit van 3-4 minuten aan beide kanten maar controleer dit wel even tussendoor.