Rendang
4 personen
Kemiri noten poffen doe je door ze even in de oven te leggen op 150 ֠ C.
Ingrediënten:
2 uien, fijngesneden
3 theelepels sambal oelek
3 kemiri noten, gepoft en geraspt of 6 kleine theelepels kemiri pasta
2,5 cm verse laos, geschild of 1 theelepel laospoeder
zout
2 eetlepels olie
600 g mager rundvlees, in niet te kleine blokjes gesneden
1 spriet sereh, gekneusd
2 eetlepels azijn
stukje santen van 2 cm
Bereiden:
Meng de ui met de sambal, kemiri, laos en wat zout. Wrijf of maal dit samen tot een kruidenpasta (= boemboe).
Verhit de olie in een pan en fruit dit kruidenpapje ongeveer 2 minuten.
Voeg het vlees toe. Bak dit snel aan alle kanten bruin.
Voeg zoveel water toe dat het vlees nét onderstaat.
Azijn, santen en de spriet sereh gaan bij het vlees.
Stoof het gerecht in ongeveer 2 – 2 ½ uur gaar zonder deksel op de pan.
Het is de bedoeling dat je al het vocht inkookt.