Risotto primavera
4 personen
Is de risotto te dik dan kun je altijd wat extra bouillon of kokend water toevoegen.
Ingrediënten:
100 g boter
3 eetlepels olijfolie, traditionale
1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, geperst
1 l tuinkruidenbouillon, heet
275 g risotto rijst, bijvoorbeeld arborio of carnaroli. Goed wassen onder de stromende kraan tot het water helder is en daarna uit laten lekken.
650 g gemengde verse groene groenten. Bijvoorbeeld: groene asperges, sperziebonen, snijbonen, peultjes, tuinbonen, courgette, venkel, groene kool, bleekselderij, doperwten (diepvries), artisjokken (blik) . De groenten zoveel mogelijk in even grote stukken gesneden.
75 – 100 ml droge witte wijn
bosje peterselie, fijngesneden
125 g Parmezaanse kaas, vers geraspt
zout en versgemalen peper
Bereiden:
Bak de ui met de knoflook ongeveer 3 minuten zachtjes in de boter en de olie.
Voeg de uitgelekte rijst toe. Meng deze goed met het boter/ui mengsel.
Blus af met de witte wijn.
Voeg 125 ml hete bouillon toe. Kook al roerend tot de bouillon door de rijst is opgenomen. Voeg dan opnieuw 125 ml bouillon toe en blijf roeren. Blijf dit herhalen tot alle bouillon is opgenomen.
Als de risotto 12 minuten heeft gekookt voeg je alle groenten toe en roer je het geheel goed om.
Breng op smaak met zout en peper.
Breng de risotto opnieuw aan de kook. Kook al roerend nog ongeveer 5 – 6 minuten.
Meng de peterselie en de kaas door het gerecht en dien direct op.