Rode kool

4 personen

Lekker met hachee en een gekookt aardappeltje. Appelmoes erbij…!

Ingrediënten:

  • 1 kleine rode kool of 500 g gesneden rode kool

  • 250 ml water

  • 2 eetlepels azijn

  • ½ theelepel kruidnagelpoeder of 2 kruidnagels

  • 1 laurierblaadje

  • 1 theelepel kaneelpoeder

  • 1 eetlepel kristalsuiker

  • ½ theelepel zout of naar smaak

  • 2 appels, liefst goudrenetten, geschild en in partjes

Bereiden:

  1. Breng het water met de azijn aan de kook.

  2. Voeg de rode kool toe, de specerijen en de appel. Gebruik je hele kruidnagels steek die dan in het laurierblad. Anders moet je opzoek naar verdwaalde de kruidnagels.

  3. Leg het deksel op de pan en breng dit samen aan de kook.

  4. Draai het vuur zacht en stoof de kool in een drie kwartier gaar.

  5. Vis de laurierblaadjes en de kruidnagel uit de kool.

*In plaats van de suiker kun je ook bessengelei gebruiken.

DSCF4468CC.JPG
DSCF4457CC.JPG