Roomkwark met vruchten

4 personen

Variaties:

De siroop van de vruchten kun je met wat suiker inkoken tot een stroop en gebruiken in plaats van de kaneelsuiker.

Chocoladerasp in plaats van kaneelsuiker.

Kaneelkoekje erbij.

Ingrediënten:

  • 200 ml slagroom of een zakje klop klop met wat melk

  • 1 eetlepel suiker

  • 500 ml magere kwark

  • vruchten op siroop naar keuze, bijv. klein potje kersen van 340 g

  • kaneelsuiker

 Bereiding:

  1. Slagroom met de suiker kloppen tot dat deze stijf is.

  2. Schep de kwark erdoor, de uitgelekte vruchten en twee eetlepel van de siroop.

  3. Hou wat van de siroop apart om de kwark naderhand mogelijk wat luchtiger te maken.

  4. Zet een paar uur in de koelkast.

  5. Serveer bestrooid met de kaneelsuiker.

DSC02117CC.JPG
DSC02126CC.JPG