Amuse gerookte forel

8 glaasjes

Een amuse met heel veel smaak, ook lekker op een toastje

Ingrediënten:

  • 200 g gerookte forel

  • 180 g roomkaas (bijv. Mon chou of Philadelphia)

  • 1 citroen

  • peper

  • verse dille, fijngeknipt

  • ¼ gekookte rode biet, in mini blokjes

  • ¼ komkommer, geschild en de zaadlijsten verwijderd in mini blokjes

Bereiden:

  1. Pureer de forel met de roomkaas tot een smeuïge pasta. Houdt wat van de forel achter voor het garneren van de glaasjes.

  2. Maak de mousse op smaak met peper, dille en wat citroensap.

  3. Kleine beetje van de biet en de komkommer in de glaasjes scheppen.

  4. Schep de mousse in een spuitzak. Maak een mooie rozet met de mousse in de glaasjes

  5. Verdeel hier wat van de biet en de komkommer over.

  6. De stukjes forel die je had achtergehouden over de glaasjes verdelen en garneren met een takje dille.

DSCF1713.jpg
DSCF1690.jpg