Springrolls
12 stuks
Deze rolletjes kunnen met verschillende vullingen en bijpassende dipsausen gemaakt worden.
Voor een feestje prima van te voren te maken.
In de koelkast bewaren.
Ingrediënten:
300 – 400 g (diepvries) garnalen, gekookt
60 g fijngesneden Chinese kool
100 g geraspte wortel
1,5 eetlepel verse munt, fijngesneden
1,5 eetlepel koriander of peterselie, fijngesneden
stukje komkommer, goed gewassen, niet geschild, zaadlijsten verwijderd en in dunne reepjes van ongeveer 10 cm gesneden
12 ronde rijstpapiervellen, doorsnede 16 cm
Dipsaus:
75 g riet- of fijne kristalsuiker
60 ml witte azijn
60 ml water
2 theelepels vissaus ( nam pla)
1 rode chilipeper, héél fijngesneden
1 eetlepel koriander of platte peterselie, fijngesneden
Bereiden:
Ontdooi de garnalen, laat ze goed uitlekken en droog ze met keukenpapier.
Maak de dipsaus door de suiker, azijn en het water te verwarmen tot de suiker is opgelost. Even aan de kook laten komen. Haal het pannetje van het vuur en voeg de vissaus en chilipeper toe. Wat laten afkoelen en dan de koriander/ peterselie toevoegen.
Meng in een kom de kool, wortel, munt en koriander/peterselie.
Leg een rijstpapiervel in warm water tot dat het vel hanteerbaar is geworden.
Leg het rijstpapier uitgespreid op een schone theedoek of snijplank.
Leg 3 – 4 garnalen iets onder het midden van het rijstpapiervel.
Daarop gaat wat van de fijngesneden groenten en 2 of 3 reepjes komkommer.
Sla de het onderste deel van het rijstpapiervel over de vulling en druk het iets aan zodat er een mooi rolletje ontstaat. Vouw de zijkanten van het vel naar binnen en rol op.
Dek de rolletjes af met een vochtige( schone) theedoek om uitdrogen te voorkomen.
Serveer met de dipsaus.