Spareribs uit de oven
4 -6 personen
De spareribs kunnen na het voorgaren in de oven natuurlijk ook op de barbecue worden geroosterd.
Verwarm de heteluchtoven voor op 160˚ C
Ingrediënten:
2 kilo spareribs (krabbetjes, varkensribben)
Voor de saus
8 eetlepels rietsuikerstroop
1 bos lente uitjes, in ringetjes gesneden
2 eetlepels sojasaus
1 citroen, de schil geraspt en uitgeperst
1 theelepel mosterdpoeder
½ theelepel zwarte peper
3 teentjes knoflook, geperst
2 kruidnagels
1 eetlepel boter
Bereiden:
Doe de spareribs in een ondiepe schaal en bak ze 45 minuten in de voorverwarmde oven.
De ingrediënten voor de saus gaan samen in de pan. Breng dit aan de kook en roer goed.
Haal na 45 minuten de schaal met spareribs uit de oven.
Schenk het uitgelopen vet af.
Giet de saus over de spareribs.
De schaal gaat nu weer 45 minuten in de oven.
Bedruip de spareribs iedere 10 minuten met wat van de saus en keer ze af en toe om.