Kipgehaktballetjes met mosterdjus

4 personen

Deze balletjes smaken lekker bij rucola- Chinese kool- of andijviestamppot.

Ingrediënten:

  • 1 ui, fijngesnipperd

  • 500 g kipgehakt

  • 4 eetlepels paneermeel

  • 1 ei, losgeklopt

  • 1 theelepel nootmuskaat

  • 1 theelepel zout en wat versgemalen peper

  • 2 eetlepels bloem

  • scheutje (olijf)olie

  • 25 g boter

  • 3 eetlepels (grove) mosterd

  • 1 theelepel juspoeder

Bereiden:

  1. Bak de ui met een klein klontje boter op een laag vuurtje glazig.

  2. Meng het kipgehakt met de paneermeel, het ei, gebakken uitjes, nootmuskaat, zout en peper.

  3. Draai van het goed gemengde gehakt, 8 balletjes.

  4. Strooi de bloem op een bord en wentel de gehaktballen door de bloem.

  5. Verhit de boter en de olie in een bak- of hapjespan en bak de balletjes rondom bruin.

  6. Zet het vuur laag en voeg 100 ml water toe.

  7. Sudder de gehaktballetjes in 25 minuten zachtjes gaar.

  8. Schep de balletjes uit de pan.

  9. Roer de juspoeder los met ongeveer 150 water en voeg dit bij het achtergebleven vet in de pan.

  10. Voeg de mosterd toe.

  11. Breng de jus aan de kook en roer ondertussen goed zodat ook alle aanbaksels van de bodem loskomen.

  12. De gehaktballetjes gaan weer in de pan. Even goed doorwarmen.

DSCF3287CC.JPG
DSCF3282CC.JPG