Hongaarse goulashsoep

4 personen

Een prima soep met een stoere bruine boterham met roomboter een volledige maaltijd.

Ingrediënten:

  • 250 g runderpoulet

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 2 uien, middelmaat, gepeld en fijngesneden

  • 2 tenen knoflook, fijngesneden

  • 1 groene- en 1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden

  • 3 tomaten, fijngesneden of een blik tomatenblokjes ( 400 g)

  • 3 eetlepels (gerookt) paprikapoeder

  • ½ theelepel karwijzaad

  • 2 eetlepels bloem

  • 1 ½ liter groentebouillon, vers, pot of van een blokje

  • 1 laurierblad

  • 300 g vastkokende aardappelen, in kleine blokjes gesneden

  • 1 winterwortel, in plakjes

  • 1 stengel bleekselderij, in maantjes gesneden

  • evt. zout en peper

  • wat bladselderij van de selderijstruik, fijngesneden

Bereiden:

  1. Verhit de olijfolie in de soeppan en bak hierin de poulet rondom bruin.

  2. Voeg de ui, paprikablokjes, tomaat en de knoflook toe en bak dit samen 3 minuten.

  3. Bestrooi met paprikapoeder en karwijzaad. Roer goed door.

  4. Strooi de bloem erover en bak deze even mee.

  5. Voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe.

  6. Doe het laurierblad in de soep.

  7. Op een laag vuur de soep ongeveer 1 ½ tot 2 uur laten sudderen in elk geval tot het vlees boter gaar is.

  8. Voeg de aardappelblokjes, wortel en bleekselderij toe. Laat de soep nog 20 minuten sudderen.

  9. Proef en maak op smaak met zout en peper en bestrooi met het selderijblad.

DSC04837CC.JPG
DSC04827CC.JPG