Taco met kip en tacosaus
6 personen
Extra toppings voor de taco’s: in reepjes gesneden sla, geraspte kaas, tomaten in kleine blokjes, fijngesneden bosuitje, schijfjes avocado, zure room, jalapeño pepers en tacosaus.
Heteluchtoven voorverwarmen op 170˚C
2 eetlepels boter
350 g kipfilet, in kleine blokjes gesneden
1 ui, fijngesneden
1 rode paprika, fijngesneden
2 eetlepels amandelen, geschaafd
stukje verse gemberwortel, geschild en geraspt
6 eetlepels melk
2 theelepels maïzena
6 tacoschelpen
125 ml crème fraîche
tacosaus, zelfgemaakt zie recept hieronder of uit een potje
Bereiden:
Bak de kipfilet in de boter in 5 minuten rond om bruin.
Voeg de uien, paprika, amandelsnippers en de gember toe.
Bak tot de uien glazig zijn.
Roer de maïzena door de melk en meng dit door het kipmengsel.
Breng dit samen aan de kook en laat dit al roerend dik worden.
Voeg de crème fraîche toe en warm alles nog even door.
Verwarm de tacoschelpen in de voorverwarmde oven met de open kanten omlaag 2 – 3 minuten.
Vul de schelpen met een flinke lepel van de kipvulling.
Leg wat sla, kaas en tacosaus op de vulling en kies eventueel uit de andere mogelijke toppings.
Tacosaus ( 250 ml)
Ingrediënten:
1 eetlepel olie
1 ui , fijngesneden
1 groene paprika, fijngesneden
½ rode of groene Spaande peper, fijngesneden
½ theelepel gemalen komijn
½ theelepel gemalen koriander
blik tomatenblokjes, 400 g
1 teentje knoflook, geperst
1 theelepeltje suiker
zout en versgemalen peper
Bereiden:
Fruit de ui en de paprika zachtjes in de olie tot de ui glazig is.
Voeg de komijn, koriander, knoflook en de Spaanse peper toe en bak dit samen nog 2 – 3 minuten.
Dan gaan de tomatenblokjes met het tomatennat, suiker en zout en peper erbij.
Laat dit samen 5- 6 minuten op een matig vuur inkoken.
Proef en maak eventueel nog wat op smaak met zout en peper.