Taco met kip                      en                              tacosaus

6 personen

Extra toppings voor de taco’s: in reepjes gesneden sla, geraspte kaas, tomaten in kleine blokjes, fijngesneden bosuitje, schijfjes avocado, zure room, jalapeño pepers en tacosaus.

Heteluchtoven voorverwarmen op 170˚C

  • 2 eetlepels boter

  • 350 g kipfilet, in kleine blokjes gesneden

  • 1 ui, fijngesneden

  • 1 rode paprika, fijngesneden

  • 2 eetlepels amandelen, geschaafd

  • stukje verse gemberwortel, geschild en geraspt

  • 6 eetlepels melk

  • 2 theelepels maïzena

  • 6 tacoschelpen

  • 125 ml crème fraîche

  • tacosaus, zelfgemaakt zie recept hieronder of uit een potje

Bereiden:

  1. Bak  de kipfilet in de boter in 5 minuten rond om bruin.

  2. Voeg de uien, paprika, amandelsnippers en de gember toe.

  3. Bak tot de uien glazig zijn.

  4. Roer de maïzena door de melk en meng dit door het kipmengsel.

  5. Breng dit samen aan de kook en laat dit al roerend dik worden.

  6. Voeg de crème fraîche toe en warm alles nog even door.

  7. Verwarm de tacoschelpen in de voorverwarmde oven met de open kanten omlaag 2 – 3 minuten.

  8. Vul de schelpen met een flinke lepel van de kipvulling.

  9. Leg wat sla, kaas en tacosaus op de vulling en kies eventueel uit de andere mogelijke toppings.

DSCF2872CC.JPG
DSCF2881CC.JPG

Tacosaus ( 250 ml)

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel olie

  • 1 ui , fijngesneden

  • 1 groene paprika, fijngesneden

  • ½ rode of groene Spaande peper, fijngesneden

  • ½ theelepel gemalen komijn

  • ½ theelepel gemalen koriander

  • blik tomatenblokjes, 400 g

  • 1 teentje knoflook, geperst

  • 1 theelepeltje suiker

  • zout en versgemalen peper

Bereiden:

  1. Fruit de ui en de paprika zachtjes in de olie tot de ui glazig is.

  2. Voeg de komijn, koriander, knoflook en de Spaanse peper toe en bak dit samen nog 2 – 3 minuten.

  3. Dan gaan de tomatenblokjes met het tomatennat, suiker en zout en peper erbij.

  4. Laat dit samen 5- 6 minuten op een matig vuur inkoken.

  5. Proef en maak eventueel nog wat op smaak met zout en peper.

DSCF2869CC.JPG
DSCF2884CC.JPG