Blote billetjes in het gras

4 personen

Ingrediënten:

  • 20 g ongezouten boter

  • 4 slavinken of braadworstjes

  • 100 g spekblokjes

  • 1 ui, gesnipperd

  • 500 g aardappelen, in blokjes

  • 500 gram snijbonen, gesneden

  • 1 grote pot witte bonen

  • 2 theelepels tijm óf bonenkruid

  • zout en vers gemalen peper

Bereiden:

  1. Bak de braadworstjes in de boter bruin.

  2. Schep ze uit de pan en bak in het overgebleven vet de spekblokjes en de ui een minuut of 3.

  3. Spoel de witte bonen in een zeef onder de koude kraan af.

  4. De aardappeltjes, snijbonen en de witte bonen gaan bij de ui en de spekblokjes in de pan.

  5. Voeg 100 ml water, het gekozen kruid en voeg naar smaak zout en peper toe.

  6. Schep goed om.

  7. Leg de worsten er bovenop en stoof de pot in 15 minuten gaar.

  8. Haal de worstjes van de bovenkant en roer het geheel nog eens goed door elkaar. Stamp het niet fijn.

DSCF1321CC.jpg
DSCF1331CC.jpg