Toscaanse kip
4 personen
Ingrediënten:
1 kilo kipkarbonades
zout en versgemalen peper
bloem
3 eetlepels olijfolie
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 paprika, schoongemaakt en fijngesneden, kleur naar keuze
150 ml kippen- of paddenstoelen bouillon
400 g tomatenblokjes uit blik
4 zongedroogde tomaten, fijngesneden
250 g (kastanje)champignons, in kwarten
120 g zwarte of groene olijven, zonder pit
4 eetlepels citroen- of limoensap
vers basilicumblad
Parmezaanse kaas, vers geraspt
Bereiden:
Zout en peper de kip.
Haal de kip door de bloem en schud de overtollige bloem af.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kip op een middelmatig vuur 5-7 min.
Haal de kip uit de pan en zet ze apart.
Bak de ui, knoflook en paprika, ongeveer 5 minuutjes zachtjes in het vet van de kip.
Voeg de tomaten met het sap, de zongedroogde tomaten, champignons, olijven, bouillon en het citroensap toe.
Als het prutje aan de kook is kan de kip weer in de pan. Met het deksel op de pan ongeveer 45 minuten stoven tot de kip gaar is.
Mocht de saus niet voldoende gebonden zijn. Kun je deze altijd wat inkoken of binden met wat allesbinder.
Knip de basilicum er over en geef er de Parmezaanse kaas bij.