vis in folie

4 personen

Verwarm de heteluchtoven voor op 200˚C

Ingrediënten

  • 4 visfilets naar keuze ( schol, kabeljauw, schelvis. zalmforel, poon etc.)

  • 20 zwarte olijven, zonder pit in plakjes

  • 4 teentje knoflook, uitgeperst

  • 4 laurierblaadjes, verkruimeld

  • 1 citroen, uitgeperst

  • 8 eetlepels olijfolie

  • zout en versgemalen peper

  • 1 blikje ansjovisfilets, uitgelekt

  • aluminiumfolie

Bereiden

  1. De vis wassen en goed droog deppen.

  2. In een schaal het citroensap en de olie mengen. Voeg de knoflook, laurierblaadjes en wat zout en peper toe.

  3. De vis gaat er bij, even goed omscheppen en de schaal minimaal een half uur in de koelkast zetten zodat de marinade kan intrekken.

  4. Op het aanrecht 4 x 2 velletjes aluminiumfolie op elkaar leggen. Groot genoeg om er pakketjes van de kunnen vouwen. Het aluminiumfolie met de matte kant naar buiten. Vet de glimmende kan van het aluminiumfolie in met wat olijfolie.

  5. De vis op de folie leggen. De olijven, ansjovis en de marinade over de vis verdelen.

  6. Vouw de velletjes goed dicht.

  7. De pakketjes gaan ongeveer 8 minuten in de oven.

DSCF1155CC.JPG
DSCF1175CC.JPG