Aspergesoep met ham

4 personen

Ingrediënten:

  • 500 g asperges, goed geschild met de dunschiller, van iets onder het kopje naar het uiteinde. Snijd van de onderkant de houtige uiteinden af, ongeveer 3 cm.

  • 1 l kippen- of groentebouillon

  • zout en versgemalen peper

  • 60 g bloem

  • 60 g boter

  • 100 ml kookroom ( light)

  • 100 g ham in reepje

  • peterselie of kervel, fijngehakt

Bereiden:

  1. Snijd de asperges in stukjes van 3 cm en hou de puntjes apart

  2. Kook de schillen en houtige uiteinden ongeveer 20 minuten in de bouillon.

  3. Zeef de bouillon en giet deze terug in de pan.

  4. Breng de bouillon aan de kook en kook hierin de aspergestukjes in 20 minuten gaar. De puntjes gaan er nog niet bij.

  5. Schep de aspergestukjes uit de pan en zet ze apart.

  6. Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Laat dit even 1-2 minuten zachtjes pruttelen terwijl je blijft roeren om de bloem te laten garen.

  7. Voeg terwijl je roert beetje bij beetje de bouillon toe. Tot een mooie gladde roux hebt.

  8. Voeg de aspergestukjes én de puntjes toe en laat de soep nog 5 minuten koken.

  9. De room gaat erdoor.

  10. Maak op smaak met zout en peper.

  11. Garneer met de ham reepjes en het kruid.

DSCF1081CC.JPG
DSCF1084CC.JPG