Aardbeien met dolceagro bianco
4 personen
Deze aardbeien zijn lekker met roomijs óf lobbig geklopte slagroom óf mascarpone losgeklopt met wat merg uit een vanillestokje, zakje vanillesuiker of theelepel vanille-extract.
Je kunt basilicum of grof gehakte pistache noten gebruiken om te garneren.
Ingrediënten:
500 g aardbeien
poedersuiker, naar smaak
4 eetlepels dolceagro bianco (balsamicoazijn kan ook maar ziet er minder mooi uit)
slagroom of roomijs
Bereiden:
Was de aardbeien en verwijder daarna pas de kroontjes. Snijd de aardbeien in mooie stukjes.
Doe 4 eetlepels dolceagro-azijn in een kom en voeg enkele lepels poedersuiker toe. Meng de suiker goed door de azijn. Voeg net zoveel poedersuiker toe tot de smaak goed is en het sausje een mooie dikte heeft.
Voeg de stukjes aardbei toe en zet een kwartiertje tot 2 uur in de koelkast.