Tiramisu met rabarber
4 personen
Ingrediënten:
400 g rabarber, schoongemaakt en in stukjes gesneden
3 eetlepels basterdsuiker
50 ml aardbeien – frambozen- of sinaasappellikeur
150 ml slagroom
250 ml mascarpone
100 g fijne kristalsuiker
100 ml schenkstroop
10 lange vingers
slagroom, geklopt
Bereiden:
Doe de rabarber samen met de basterdsuiker in een steelpan en kook deze op een zacht vuur gaar. Roer af en toe door.
Voeg een scheutje van de gekozen likeur aan de rabarber toe. Laat de rabarber wat afkoelen.
Klop in een schaal de slagroom stijf en voeg daar de mascarpone en de kristalsuiker aan toe. Zet de schaal in de koelkast.
Meng de schenkstroop en de rest van de likeur in een diep bord.
Breek de lange vingers in stukjes en doop ze likeurstroop.
Schik de koekjes op de bodem van het glas. Per glas ongeveer 1½ koekje.
Schep hier wat van de rabarbercompote op.
Verdeel hierover het slagroom/mascarpone mengsel.
Dek de glazen af met folie en zet ze minstens een uur in de koelkast om stijf te worden.
Garneer met de lange vingers en wat verkruimelde koekjes. .