Tzatziki
4 personen
Ingrediënten:
500 ml Griekse volvette 10% yoghurt
1 komkommer, niet geschild wel goed gewassen
4 á 6 teentjes knoflook
1 eetlepel dille, vers of gedroogd of verse munt, fijngesneden
sap van een ½ citroen
olijfolie
zout en versgemalen peper
Bereiden:
Rasp de komkommer grof. Doe dit boven een zeef die je op een schaal hebt gelegd. Laat de komkommer goed uitlekken. Om dit een handje te helpen kun je de komkommerrasp met een lepel tegen de wand van de zeef drukken.
Doe de yoghurt in een mengkom en knijp de teentjes knoflook boven de yoghurt uit.
Voeg een eetlepel olijfolie toe en roer het gekozen kruid en het citroensap er door.
Meng de uitgelekte komkommer door het yoghurt. De komkommer nogmaals even goed uitknijpen.
Zout en peper naar smaak. Met de peper mag je best royaal zijn, met zout even oppassen.
Laat de tzatziki een aantal uren opstijven in de koelkast. Het beste kun je de tzatziki een avond van te voren maken.
Druppel voor serveren nog wat olijfolie over de tzatziki.