Russische aardappelsalade

Ingrediënten:

  • 700 g  kleine aardappeltjes met rode schil, culinair of Roseval

  • 2 eetlepels witte wijnazijn

  • 2 eetlepels ciderazijn

  • 1 eetlepel bruine suiker

  • 1 theelepel zout

  • 1 theelepel mosterd

  • 1 eetlepel citroen- of limoensap

  • 1 eetlepel gedroogde dille

  • 2/3  komkommer, ongeschild. Goed gewassen, zonder zaadlijsten en in blokjes gesneden

  • 200 ml Griekse yoghurt

  • 200 ml zure room

  • paprikapoeder, mild

Bereiden:

1.    Was de aardappelen goed en snijd ze in blokjes.

2.   Breng zoveel water aan de kook zodat ze net onder staan.

3.   Als het water kookt gaan de aardappelblokjes er in. Kook ze in ongeveer 6-8 minuten gaar.

4.   Giet ze af in een zeef en laat ze goed uitlekken.

5.   Ondertussen maak je de dressing. Klop de azijn, bruine suiker, zout, mosterd, yoghurt, zure room en dille door elkaar in een grote kom.

7.   Als de aardappelblokjes voldoende zijn afgekoeld dan schep je ze samen met de komkommer door de dressing.

8.   Laat de salade minstens 6 uur in de koelkast op smaak komen.

9.   Proef en voeg naar smaak paprikapoeder en wat zout en versgemalen peper toe. Strooi er wat dille over.

DSC04731CC.jpg
DSC04765CC.JPG