Jamkoekjes
24 stuks
Verwarm de heteluchtoven voor op 180˚C
Ingrediënten:
90 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
65 g witte basterdsuiker
2 eetlepels melk
1 zakje vanillesuiker of merg uit een vanillepeul
130 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
65 g amandelmeel
1 eierdooier, losgeklopt
mespuntje zout
sesamzaadjes / maanzaad / gemalen nootjes ed.
2 – 3 eetlepels jam naar keuze
Bereiden:
Bekleed een ovenplaat met bakpapier. Plak deze vast aan de bakplaat met wat boter/ olie/ bakspay.
Klop de boter en de suiker met de mixer/ keukenmachine tot een luchtige massa.
Voeg hier de melk en de vanille aan toe. Klop goed door.
Voeg het zelfrijzend bakmeel, amandelmeel en het snufje zout toe.
Kneed met de hand tot een soepel deeg. Maak van het deeg een lange rol en verpak deze in plasticfolie.
Even in de koelkast laten opstijven en verdeel daarna de rol in 24 plakjes. Rol van de plakjes balletjes.
Rol een deel van de balletjes door sesamzaad / maanzaad.
Verdeel de koekjes over de bakplaat en zorg voor voldoende tussenruimte.
Druk met de achterkant van een pollepel een kuiltje in ieder balletje.
Bestrijk de koekjes met de losgeklopte eierdooier
Vul het kuiltje met ½ theelepel jam naar keuze.
Bak de koekjes in 15 – 20 minuten goudbruin. Neem ze uit de oven en laat ze op een op een rooster afkoelen.