Gehaktballetjes met tamarindesaus
4 personen
Deze gehaktballetjes zijn lekker met rijst en een bladgroente zoals Chinese kool of paksoi. Maar ook als snack doen ze het goed.
Ingrediënten gehaktballetjes
600 g rundergehakt
1 eetlepel verse gember, fijngehakt
3 eetlepels peterselie of koriander, fijngesneden
1 kleine ui, fijngesneden
1 eetlepel sojasaus
1 mespunt sambal oelek
zout en versgemalen peper naar smaak
olie
Ingrediënten tamarindesaus:
2 eetlepels olie
2 eetlepels tamarindepasta of keukentamarinde
1 eetlepel sojasaus
200 g honing
4 eetlepels limoensap
1 mespunt maïzena
Bereiden gehaktballetjes:
Doe het gehakt met de gember, peterselie, ui, sojasaus, sambal, zout en peper in een kom.
Meng alles met de handen goed door elkaar.
Draai hiervan kleine gehaktballetjes.
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in ongeveer 10 minuten aan alle kanten bruin.
Giet de saus over de gehaktballetjes en warm dit samen nog 5 minuten goed door.
Bereiden tamarindesaus:
Doe de olie, tamarinde, honing, limoensap, sojasaus en 3 eetlepels water in een steelpan en zet hem op halfhoog vuur.
Breng samen aan de kook en laat dit 4 minuten pruttelen.
Meng de maïzena in een kommetjes met wat water en voeg dit druppelsgewijs toe aan de saus. Als de saus dik genoeg is naar je smaak hoeft er geen maïzena meer bij.