Zoete aardappelsoep met peer

4 personen

Deze soep kan met zoete aardappelen of met pastinaak worden gemaakt. In plaats van de peterselie met de blokjes peer zijn wat gehakte hazelnoten of kleine blokjes blauwe kaas ook lekker als garnituur in de soep.

Ingrediënten

  • 800 g zoete aardappelen ( bataten), geschild en in stukjes

  • 2 uien, fijngesneden

  • 1,5 l groente- of tuinkruidenbouillon vers of van een blokje

  • 1 takje verse tijm, blaadjes gerist of wat gedroogde tijm

  • 4 cm verse gember, geschild en fijngehakt

  • 2 peren, geschild en in stukjes

  • 200 ml room óf kookroom (light) óf sojaroom (light)

  • peterselie, fijngeknipt

Bereiden

  1. Verhit een beetje olie of boter in een pan en fruit de ui en gember zachtjes aan.

  2. Voeg hier de zoete aardappel en de peren aan toe. Bewaar wat van de perenstukjes voor de garnering.

  3. Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook.

  4. De tijm gaat erbij.

  5. Kook de soep ongeveer 10 minuten tot de zoete aardappelen gaar zijn.

  6. Laat de soep iets afkoelen.

  7. Pureer met een staafmixer of in de blender.

  8. Proef en voeg eventueel nog wat zout en vers gemalen peper toe.

  9. Voeg de room toe en garneer de soep met wat peterselie en stukjes peer.

DSC05639CC.JPG