Kippen-groentesoep
Ongeveer 3 liter soep
Ingrediënten:
halve soepkip ( marktpoelier)
2 x 250 g soepgroente, fijngesneden
5-6 kippenbouillonblokjes
1 theelepel zwarte peperkorrels, gekneusd
2 takjes tijm en/of rozemarijn
1 laurierblaadje
1 stukje foelie
50 g vermicelli
peterselie
wat citroensap
peper, versgemalen
Bereiden:
De kip met één zakje soepgroente, de verse kruiden, specerijen, de bouillonblokjes en 3 liter koud water in een grote pan, aan de kook brengen.
De bouillon op een laag vuur ongeveer 2 uur zachtjes laten trekken.
De kip uit de bouillon nemen.
Zeef de bouillon boven een andere flinke pan. De bouillon laten afkoelen en daarna ontvetten.
Verwijder het vel van de kip en gooi dit net als de groenteprut weg.
Vlees van de botjes losmaken en in stukjes snijden. Gebruik het borstvlees als vulling voor de soep. Je houdt flink wat van het gare kippenvlees over. Dit kun je prima invriezen en later gebruiken in een pastasaus of in een ragout
De bouillon opnieuw aan de kook brengen en het kippenvlees door bouillon roeren.
De vermicelli boven de pan verbrokkelen.
Voeg het 2e zakje soepgroente, citroensap, peterselie en eventueel wat peper toe.
Kook de soep nog 5 minuutjes.