Pilav met kip en cashewnoten

4 personen

Deze pilav is lekker met sperziebonen en een komkommersalade

Ingrediënten

  • 400 g langkorrel rijst, bijvoorbeeld basmati

  • 400 g kipfilet, in blokjes

  • 2 uien, gepeld en gesnipperd

  • 100 g rozijnen, gewassen en geweld

  • 2 x 2 eetlepels olie

  • 2 theelepels kerriepoeder

  • 1 theelepel gemberpoeder

  • 800 ml kippenbouillon, vers of gemaakt met 2 blokjes

  • 100 g cashewnoten, 1-2 minuten geroosterd in een droog koekenpannetje met antiaanbaklaag

  • eventueel zout en vers gemalen peper

Bereiden

  1. Spoel de rijst in een zeef onder de koude kraan tot het water helder blijft.  Ook al staat op het pak dat de rijst niet gewassen hoeft te worden voor dit gerecht doe ik dat altijd toch. Laat de rijst uitlekken.

  2. Verhit 2 eetlepels olie in een bakpan en roerbak de blokjes kipfilet een minuut of 5 gaar.

  3. Schep de blokjes uit de pan en zet ze apart.

  4. Voeg 2 eetlepels olie toe aan achtergebleven vet. Bak hierin zachtjes de uiensnippers met de kerrie en de gember. Bak ongeveer 3 minuten zonder de ui te laten kleuren.

  5. Voeg hieraan de rijst toe. Roer goed zodat alle korrels met olie/vocht bedekt zijn.

  6. Voeg de bouillon toe en breng de rijst aan de kook.

  7. Zet het vuur zachtjes en laat de rijst met het deksel op de pan in ongeveer 20 minuten gaar worden.

  8. Voeg de kip en de rozijnen toe en laat nog 1-2 minuten garen.

  9. Schep de cashewnoten door de pilav.

  10. Proef en breng zo nodig op smaak met zout en peper.

DSC05165CC.JPG
DSC05169CC.JPG