Crêpes met ricotta en mortadella

8 pannenkoekjes

Deze crêpes met ricotta zijn in veel zoete én hartige variaties te maken.

Ingrediënten vulling:

  • 200 g ricotta

  • 100 g mortadella, fijngesneden

  • wat basilicum, fijngesneden

  • 4 eetlepels Parmezaanse kaas, gemalen

Ingrediënten crêpes:

  • 200 g bloem

  • 2 eierdooiers

  • 2 dl water

  • 8 eetlepels melk

  • zout, snufje

  • maïs- of zonnebloemolie

Bereiden:

  1. Maak de vulling door de ricotta met de mortadella en twee eetlepels kaas en de basilicum te mengen.

  2. In een kom de bloem, de eierdooiers en het zout mengen.

  3. Geleidelijk het water en de melk toevoegen. Roeren tot het een dun beslag is.

  4. Een bakpannetje van 18 cm doorsnee dun met olie invetten. De pan verhitten. Haal de pan van het vuur als je het beslag er in giet anders lukt het niet om het beslag goed door de pan te verdelen.

  5. Bak 8 dunne flensjes aan beide zijden goudbruin.

  6. Besmeer de helft van een flensje met de vulling en klap dubbel en dan nog een keer. Bestrooi deze kwart crêpe met de rest van de kaas.

  7. Even in de oven om de kaas te laten smelten.

DSC04642CC.JPG
DSC04626CC.JPG