Kip van Oma
4 personen
Ingrediënten
1200 g kipkarbonades of kippenpoten
boter en wat olie
1 ui, geraspt
1 teentje knoflook, uit de knijper
1 wortel, geraspt
250 ml kippenbouillon
3/4 potje zilveruitjes, afgespoeld en uitgelekt
1/2 eetlepel kristalsuiker
250 g (kastanje) champignons, in kwarten
peper en zout
50 ml madera of naar smaak
evt. 1 theelepel aardappelzetmeel aangemaakt met een klein beetje water
peterselie, fijngeknipt
Bereiden
Braad de kip in de boter met een scheutje olie snel aan alle kanten bruin.
Bak de ui, wortel en knoflook even mee. Voeg de bouillon toe en stoof de kip half gaar.
Bak in een koekenpannetje de zilveruitjes in wat boter bruin, bestrooid ze met de suiker.
Voeg hier de champignons aan toe en laat ze eventjes mee bakken.
De zilveruitjes en de champignons gaan bij de kip.
Maak op smaak met peper, zout en voeg de madera toe.
Laat het gerecht zachtjes sudderen tot de kip helemaal gaar is
Haal de kip, champignons en de uitjes met een schuimspaan uit de saus.
Laat de saus eventueel nog wat inkoken.
Je kunt de saus evt. ook licht binden met een beetje aardappelzetmeel (heldere binding).
Verdeel de saus over de kip en dien het gerecht op bestrooid met de fijngehakte peterselie.