Boterkip
4 personen
Ingrediënten kip en marinade:
8 kippendijfilets
4 teentjes knoflook, geperst
2 theelepels garam masala
2 theelepels gemalen koriander
2 theelepels gemalen komijn
½ theelepel chilipoeder
2 theelepels milde paprikapoeder
150 ml yoghurt
Ingrediënten saus:
80 g roomboter
2 eetlepels citroensap of azijn
2 eetlepels tomatenpuree
400 ml tomaten passata
200 ml kippenbouillon ( blokje)
4 kardemom-peulen, gekneusd
1 kaneelstokje
300 ml kookroom ( evt. light)
eventueel wat grof gehakte koriander /platte peterselie
Bereiden
Meng in een grote kom de kip met de yoghurt, knoflook en de kruiden voor de marinade. Dek de kom af en zet deze in de koelkast. Marineer de kip minstens drie uur maar liefst een hele nacht.
Smelt de boter in een grote koekenpan en braad in ongeveer 10 minuten de kip aan beide kanten lichtbruin.
Voeg de citroen/azijn, tomatenpuree, passata, bouillon, kardemom en de kaneel toe.
Breng aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de kip in ongeveer 30 minuten garen. Roer af en toe om.
Roer de room erdoor.
Even goed doorwarmen en daarna de gehakte koriander/ platte peterselie toevoegen.